Gyakran ismételt kérdések

Milyen küldeményeket szállitanak?

Bármilyen küldeményét elszállítjuk a legkisebb borítéktól kezdve a kb. 4-500 kg súlyú szállítmányokig.
Kerékpáros futárjaink vízálló zsákban, kb 10 kg-ig, kb 45x35x20 cm méretig szállítanak küldeményeket, nagyobb, nehezebb csomagok esetén kb. 80 kg súlyig, főleg a belvárosban kerékpáros utánfutóval (cargo) is szállítunk. Ennél is nagyobb küldeményeket, távolabbi címeket autós futárunk szállítja, méret kb 100x100x150cm, kb 4-500kg-ig.
Fontos, hogy a küldemény méretét már a megrendeléskor tudjuk, így mindig a leginkább megfelelő szállítási módot ajánljuk fel.
Fontos, hogy a küldeményt mindig megfelelően csomagolják be, hogy szállítás közben lehetőleg ne sérülhessen!

Mikor érkezik a futár a küldeményért?

Általában az Ön hívásától számított 20-40 percen belül, de akár 10 percen belül is. Ez függ, hogy a felvételi cím a belvárosban, vagy a külvárosban van, valamint függ az igényelt szolgáltatástól is. Expressz szolgáltatás esetén a felvétel akár 10 percen belül.
Úgy is megrendelheti futárunkat, hogy adott időpontra legyen a felvételi vagy a leadási címen, akár másnapra is kérheti a felvételt, vagy leadást, valamint az is megoldható, hogy a felvétel ma történjen, a leadás csak másnap.

Mennyi idő alatt szállítják ki a küldeményeket?

A megrendelés telefonos felvétele után azonnal mozgásba lendülnek az információk, bepörögnek a pedálok. A küldeményt a hívástól számított 20-40 percen belül felvesszük, majd újabb 30-60 perc alatt célbajuttatjuk. Ez azt jelenti, hogy Budapesten a hívásától számított max 60-120 percen belül biztosan leadjuk. Sokszor előfordul, hogy -főleg a belvárosban- akár 40-50 percen belül elvégezzük a feladatot. Ám ha azt szeretné, hogy adott küldeménye teljes elsőbbséget élvezzen más csomagokkal szemben, akár 20-30 perc alatt célbaérjen, úgy kérje Expressz szolgáltatásunkat! (szorító pályázati leadási határidő, lapzárta, vagy ha a felvételi / leadási címen csak rövid ideig vannak még, esetleg bezárnak, vagy csak mert az előkészületek túl sok időt vettek igénybe).
Fontos, hogy Expressz igényét már megrendeléskor a diszpécsernek jelezze, mert -bár mi mindent megpróbálunk- ha csak a felvételkor tudjuk meg, hogy nagyon sürgős a küldemény, előfordulhat, hogy nehéz helyzetbe kerülünk...
Autós küldeményeket Budapesten 2 órán belül kézbesítjük.

Mit mondjak a telefonba, ha először rendelek?

Amikor telefonon megrendelést ad le, azt diszpécserünk rögzíti számítógépes adatbázisunkban. Szükségünk van az Ön nevére, hogy melyik cégtől telefonál, telefonszámra (céges stabil vagy mobil). Ezután jöhetnek a felvételi cím infok. Keresendő cég, magánszemély stb pontos címmel (kerület, utca, házszám, név vagy cégnév, keresendő kontaktszemély). Ezekután kérjük a leadással kapcsolatos információkat. (általában a leadási cég, és annak címe a telefonba elég, ám a küldeményen legyen ott a pontos címzés: név, cégnév, cím, esetleg extrák: mobilszám, kapucsengő stb...)
Ha már adatbázisunkban egyszer rögzítettük az Ön adatait, a következő megrendelést már gördülékenyebben, villámgyorsan veszi fel a diszpécser.

Mennyibe kerül egy szállítás?

Budapestet 5 zónára osztottuk (belvárosból kiindulva koncentrikus körökkel), a fizetendő ár mindig a távolabbi zóna ára. Kedvezmény! A zónákat kisebb körzetekre osztottuk, így ha ezek a körzetek egymással szomszédosak (adott zónán belül egymáshoz közeliek), Önnek az eggyel alacsonyabb zónaárat kell fizetnie.
Mikor elmondja a telefonba a diszpécsernek, hogy honnan-hová, milyen gyorsan és mekkora küldeményt szeretne eljuttatni, a diszpécser megmondja az árat.
Árszámításról, zónáinkról bővebben itt tájékozódhat.

Hogy történik a fuvardíj kifizetése? A futár ad-e számlát fizetéskor?

A fuvar felvételekor, vagy leadásakor készpénzzel egyenlítheti ki a fuvardíjat, a számlát a futár állítja ki a helyszínen. Amennyiben Ön, mint megrendelő sem a felvételi, sem a leadási címen nincs jelen, úgy a diszpécserrel egyeztetve a fuvardíjat később szedjük be. Ha gyorsabb, kényelmesebb fizetést szeretne, legyen szerződéses partnerünk, így lehetősége van havonta egy összegben készpénzzel vagy banki átutalással kiegyenlítenie a fuvardíjakat.

Van a futároknál pénz? Meg tudnak hitelezni kisebb összegű vásárlást?

Igen, általában 10-20 ezer Ft-ig, egyes esetekben akár nagyobb összegben is. Ha azt szeretné, hogy valahol a kiszemelt terméket vegyük meg, vagy fizessünk ki valamit (levilágítás, mozi-, színházjegy, irodaszer, tulajdonilap, cégkivonat, stb.) hívjon bátran, a megrendeléskor a diszpécserrel egyeztessen. Ha az arra járó futárnál van annyi pénz, akkor megoldjuk a vásárlást, így nem kell oda-vissza fuvart fizetnie.

Kinéztem az ablakon, szakad az eső, hóvihar van! Ilyenkor is dolgoznak?

Persze! Igaz, hogy néha nem könnyű megküzdeni az elemekkel, emiatt lassabban vesszük fel, adjuk le a küldeményeket, ám arra még nem volt példa, hogy teljesen leálljunk. A futárok zsákjai vízállóak, így küldeményei szárazon érnek célba. Őket pedig esőálló szett védi.
Minden futár tisztában van azzal, hogy vannak zord napok, de ezt az első munkanapjától bevállalja, ennek tudatában ül fel reggel a kerékpárjára. Mellesleg vannak szép számmal madárfüttyös, szikrázó napsütéses, langyosdélutános napok is, amikor öröm a kerékpározás.

Nekem nem egy küldeményem lenne, hanem sok-sok! Úgy olcsóbb?

Ha egyszerre 10-nél több címre kell kivinni a küldeményeket, nagyon kedvező egységárat számítunk fel címenként. (körfuvar)
Ez az egységár az 1-4 zónán belüli címekre érvényes, illetve akkor, ha a küldemény olyan méretű, hogy a futár egyszerre min. 5 címet el tud vinni. Körfuvar megrendeléseit lehetőleg előre jelezze, aznapi kiszállítást a 12:00-ig leadott fuvarokra vállalunk. Egyéb, speciális esetben egyeztessen diszpécserünkkel!
Az árak felől érdeklődjön diszpécserünknél!

A másnapi vidéki kiszállítás hogy működik?

A legfontosabb, hogy 13:00-ig tudja megrendelését telefonon diszpécserünknek leadni!. Egy futárunk a megszokott időparaméterekkel felveszi azt, és azonnal az irodánkba szállítja. Itt gyűjtjük a másnapi vidéki küldeményeket, melyeket partnerünk a Gls-Hungary szállít tovább országosan. Így küldeménye a következő munkanapon 8-17 h között kerül a címzetthez.
Rendkívül fontos a küldemény becsomagolása! A dokumentumokat, cd-t stb. érdemes karton- vagy légbuborékos borítékba rakni, az ennél nagyobb csomagokat mindenképpen dobozolni kell!!
Az árak csak a küldemény méretétől függenek, itt tájékozódhat.
Ha a küldemény vidékről jön Budapestre, úgy másnap kerül felvételre, és a következő munkanapon érkezik a címzetthez. +900 ft felárat számolunk.
Egyéb, speciális esetben egyeztessen diszpécserünkkel!

Közösség

Szállítási eszközeink

  Kerékpár Cargo Autó
Súly  0-10 kg  10-30 kg  30-500 kg
Méret  A3, kb 45x35x20 cm  kb. 70x45x45 cm  kb. 100x100x100 cm
Távolság  Bp. 1-5. zóna, környező települések kb. 15 km-ig  Bp. 1-3. zóna  Egész országban bárhova
Kiszállítási idő  30-120 perc  60-120 perc  Budapesten max. 120 perc, vidékre átlag kb. 60km/h sebességgel.
 

Kapcsolat

  • Cím: 1063 Budapest, Szondi utca 58.
  • Tel: (+36) 20 555 7070
  • Adószám: 13130839-2-42
  • Közösségi adószám: HU 13130839
  • Bankszámlaszám: 10700079-27933006-51100005
  • Cégjegyzék szám: 01-09-720238
Ön itt van: GYIK | Gyakran ismételt kérdések